Descobrim la Fungicultura!

Aquesta tarda, de dijous 28 de novembre, hem gaudit del mestratge de Montserrat Puig (Ca la Guillerma) sobre el cultiu intensiu de bolets sobre serradures de diverses fustes.

Xiitake cultivat sobre paquet de serradures (Foto: Ca la Guillerma)

Actualment la seva petita empresa, s’ha especialitzat en el cultiu de bolets de tradició culinària japonesa: el Xiitake (Lentinus edodes), Bolet de card (Pleurotus eryngii), Shimeji (Hipsizigus tessulatus), Bolet d’om o Shimeji blanc(Hipsizigus ulmarius), Gírgola de castanyer o Maitake (Grifola frondosa), Reishi o Bolet de Pipa (Ganoderma lucidum).

Montserrat Puig explicant la seva experiència en el cultiu de bolets

Es tracta de bolets de cultiu, molt apreciats en la gastronomia oriental, i per tant de gran interès i utilitat potencial en la nostra cuina, que pel seu sabor i aroma, són molt aconsellables (més enllà del Xampinyó i la Gírgola).

Per una altre banda el Reishi, és apreciat per les seves propietats medicinals, i com a bolet de soca llenyós també pot resultar coma element decoratiu (un cop ben dessecat).

Les qualitats gastronòmiques del Xiitake són molt interessants

Tots aquest bolets frescos, els tenim a la vostra disposició a l’Agrobotiga.

Bolet d’om o Gírgola d’om, cultivat sobre paquet de serradures (Foto: Ca la Guilerma)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: