El Camí de la Segarra històrica pren vida

El passat dissabte 1 de març de març, es va celebrar una nova Trobada de Vetlladors del CAMÍ DE LA SEGARRA HISTÒRICA al local del Centre d’Interpretació de la Segarra/ Agrobotiga Sikarra Nostra .

Gracias a l’organització de la Pilar Calçada, l’Associació El Trill, l’Associació EL PAS i SIKARRA NOSTRA ens vam reunir diversos representants del comarca natural i històrica de l’Altiplà de la Segarra, diverses entitats i particulars interessats en donar forma definitivament a  la ruta senderista que s’integraria a la gran xarxa del projecte EL CAMÍ, coordinat per l’associació sense afany de lucre el PAS (Amics del Camí-Serveis de Participació i Sostenibilitat).

L’Ordre del dia va ser:

1) Convidar als futurs vetlladors a entrar i conèixer el projecte de primera mà

 2) Decidir definitivament el tram troncal, anomenat Camí de la Segarra històrica

 3) Concretar i tancar quines poden ser les properes accions (sortides senderistes definitories, marcatge de camp del brancal, calendari de sortides,…):

4) Repartició de les tasques de responsabilitat i organització que facilitin el bon funcionament del grup: comunicació, coordinació, recollida d’informació,…

5) Pràctica de marcatge del Camí de Sikarra

D’aquesta reunió vam sortir amb una nova proposta del traçat:

(1) Prats de Rei-(2) Copons-(3)Jorba-(4) Clariana-(5)Argençola-(6)Rocamora-(7)Montargull-(8)Santa Coloma de Queralt-(9)Les Piles-(10)Segura-(11)Vallfogona de Riucorb-(12)L’Ametlla de Segarra-(13) Guimerà-(14)Sant Martí de Riucorb-(15)Verdú-(16)El Talladell/Tàrrega-(17)Cervera-(18)Montfalcó Murallat-(19)Vergós Guerrejat-(20)Freixenet de Segarra-(21)Sant Guim Vell-(22) Sant Guim de Freixenet-(23)Amorós-(24) Montfalcó el Gros-(25)Segur-(26)Sant Martí Sesgueioles-(27) Calaf-(28) Sant Pere Sallavinera-(29) Aguilar de Segarra-(30)Prats de Rei

D’aquesta manera quedaria ampliada la ruta pels extrem occidentals i orientals, i la ruta es fa pujar per la Vall de Freixenet, des de Montfalcó Murallat, per després des de Sant Guim de Freixenet seguir carenant les parts altes de l’altiplà fins a Calaf.

S’acorda la posada en marxa de la senyalització del camí, segons els criteris d’EL CAMÍ

Posteriorment, amb l’orientació d’en Lluís Planes d’EL PAS, vam posar en pràctica el mètode de senyalització aprofitant el tram escollit que passa pel municipi de Sant Guim de Freixenet.

Assistents a la Trobada de Vetlladors del Camí de la Segarra històrica, a Sant Guim de Freixenet (Foto: Lluís Planes)
Tipus de senyal d’orientació pròpia pel Camí de la Segarra històrica, tram troncal d’EL CAMÏ (Foto: Pilar Calçada)

Què ès el camí? (extret de http://www.elcami.cat)

[… EL CAMÍ és una ruta de senderisme cultural en procés de senyalització de forma participativa, per fer a peu i que recorre totes les comarques i illes de parla catalana. Un recorregut per la cultura, la història, el paisatge i l’esperit de la nostra terra.

Està pensat per a tots els públics i edats, amb un nivell de dificultat majoritàriament baix, si bé hi ha trams de nivell mig i, fins i tot, algun d’alt. El nivell també se’l pot incrementar cadascú al seu gust incrementant o reduint la llargària de les etapes.

Va enllaçant els pobles, que és on es troba principalment la realitat social, la cultura, l’art,… Uneix tots els caps de comarca de parla catalana, prenent una forma de 8 irregular.

Són les entitats, veïns i institucions de cada municipi i comarca els qui defineixen el seu tram de Camí, els continguts de la guia i els recursos i serveis que inclou.

És un projecte apartidista i que té tot el país i tota la seva gent com a protagonistes i beneficiaris, a més dels visitants d’altres països.

Els principals elements del Camí són l’itinerari, que se senyalitza amb la marca del Camí (vegeu-la més avall), la guia web de resum de cada tram i de les poblacions que el formen, la Camipèdia, una enciclopèdia territorial que recull tot tipus de temàtiques de cada població i comarca aportades per la seva gent i entitats, la Xarxa d’Establiments del Camí (establiments amb acreditació cultural), la guia en paper (s’edita a partir dels textos aportats per la gent, entitats i institucions dels municipis tan bon punt hi ha prou recursos per editar-la i imprimir-la), fulletons informatius de cada tram (resum de la informació pràctica) i el carnet del Camí.

Altres elements que trobaràs en aquest web són: el bloc del Camí (amb textos sobre el Camí, el caminar, etc. aportats pels amics del Camí), llistes de música dels Països Catalans (hi pots afegir les peces que hi trobis a faltar), la pàgina del Camí al Facebook, el canal del Camí al Youtube, els àlbums de fotos, etc. …]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: