Llegums de l’Alta Segarra/Alta Anoia

 

Tasta els Cigronets de Sant Guim de Freixenet!

Dalt de l’altiplà de la Segarra, el cultiu de lleguminoses (cigró, llentia, erb, veça, guixa, fenigrec,…) havia format part de la tradició agronòmica d’aquest territori, tant per l’obtenció de gra sec per consum humà i animal, com per fenc, o fins i tot com “adob verd”. En les darreres dècades del segle XX, aquests conreus havien sigut arraconats per l’hegemonia dels cereals com l’ordi i el blat. Però, en els darrers temps ha anat creixent la consciència en el territori de recuperar aquests cultius de gran potencial, en el context d’una agricultura més sostenible i responsable, on les rotacions de cultius siguin diversificades i respectades.

Un exemple, d’aquests darrers anys, és la feina feta a l’Alta Segarra i Alta Anoia en la recuperació, selecció i millora del “Cigronet de l’Alta Anoia“. Es tracta d’una varietat de cigró, especialment interessant per la seva pell fina, sabor agradable, i textura fonent gens farinosa. A de més cal tenir pressent que arriba a augmentar fins a tres vegades el seu volum durant la cocció.!

Sant Guim de Freixenet és un dels municipis de l’Alta Segarra, que produeix aquesta varietat de Cigronet. El podràs trobar a la nostra agrobotiga, amb Certificació de Producció Ecològica.

Per una altre banda, la llentia, el fenigrec i el pèsol sec són altres exemples de lleguminoses de gra molt interessants en la “dieta mediterrània”, que els seus cultius s’adapten prou bé al clima submediterrani continental de les terres altes de l’altiplà de la Segarra.

Desde aquí us recomanem que tasteu les llegums de l’Alta Segarra, i així gaudireu d’un producte d’alt valor nutricional i d’agricultura de proximitat!.

Cultiu de cigronet de Sant Guim de Freixenet a la vora de blat, durant el Juliol (foto realitzada a Sant Guim de la Rabassa, 2013).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: