Sant Guim de Freixenet

 

Dalt de l’altiplà de la Segarra (aprox. 750 m.), trobem Sant Guim de Freixenet municipi lleidatà, a cavall de les províncies de Barcelona i Lleida, que suma diverses poblacions conegudes des de l’Edat Mitjana (Altadill, Amorós, Castell de Santa maria, Freixenet, La Rabassa, La Tallada, Les Masies de Melió, Sant Guim de la Rabassa, Sendomí),  i el nucli més poblat de Sant Guim de l’Estació format a finals del segle XIX als voltants de l’Estació de Sant Guim (línia de ferrocarril Barcelona-Manresa-Lleida)

Ric en paisatges agrícoles i forestals, Sant Guim de Freixenet, representa una talaia per contemplar paisatges profunds de la geografia catalana (l’Altiplà Central, la Plana d’Urgell, el Prepirineu lleidatà, la Serralada Prelitoral Central des de nombrosos racons dels seu ampli territori. A de més, el municipi conserva un patrimoni natural i històric-artístic de gran valor.

Enllaços:

Ajuntament de Sant Guim de Freixenet: http://www.santguim.cat/

Sant Guim de Freixenet (Enciclopèdia.cat): http://www.enciclopedia.cat/enciclop%C3%A8dies/gran-enciclop%C3%A8dia-catalana/EC-GEC-0059857.xml?s.q=sant+guim+de+freixenet#.UkIBa8ybvcc

Sant Guim de Freixenet (Fitxa IDESCAT-Gencat): http://www.idescat.cat/emex/?id=251924

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: